DUBAI NA UDARU NEVIĐENOG NEVREMENA, A EVO KAKO JE U ABU DABIJU: Devojka iz Srbije o trenutnoj situaciji za Espreso!
Poplave u Dubaiju, Foto: EPA ALI HAIDER, Privatna arhiva

UAE

DUBAI NA UDARU NEVIĐENOG NEVREMENA, A EVO KAKO JE U ABU DABIJU: Devojka iz Srbije o trenutnoj situaciji za Espreso!

Letovi na putu za Dubai su preusmereni ili otkazani, što je pruzrokovalo velike gužve na aerodromima u blizini ovog grada

Objavljeno: 15:54h

Skoro 100 mm kiše palo je za samo 12 sati u utorak u Dubaiju i prouzrokovalo kolaps širom grada, a naročito aerodroma. Ova nezapamćena poplava prekinula je skoro sav avio-saobraćaj, a svi letovi na putu za Dubai su preusmereni ili otkazani, zbog čega su nastale ogromne gužve na aerodromima u blizini ovog grada.

Za naš portal se oglasila Srpkinja koja se trenutno nalazi na aerodromu u Abu Dabiju i otkrila nam kakva je tačno situacija tamo. Ona je morala da bira da sleti negde umesto Dubaija, jer to nije bilo moguće. Izabrala je Abu Dabi, koji je na sat vremena udaljen od Dubaija.

"Sletela sam jutros u 1h na aerodrom u Abu Dabiju. Ovo je prvi put da biram da letim preko Abu Dabija bez adekvatnog razloga ali sinoć se ispostavilo kao najispravnija odluka."

Objasnila nam je zašto je ovo bio dobar izbor i opisala kakva je trenutno situacija u Emiratima.

"S obzirom na to da je Dubai poplavljen kao i sam aerodrom mnogi letovi (da ne tvrdim i svi) su otkazani. Pristup Dubaiju i okolnim Emiratima je neizvodljiv jer su putevi zbog vode zatvoreni i bila sam primorana da prenoćim ovde."

Takođe, dobili smo snimak sa lica mesta sa aerodroma u Abu Dabiju na kom možete videti ogromnu gužvu.

Što se tiče situacije u Abu Dabiju, situacija je stabilna što se tiče vremena, ali postoji drugi problem - prebukiranost.

"Abu Dabi je što se vremena tiče stabilan, ali taksi prevoz i hoteli su preobukirani iz istog razloga. Nakon sto sam sletela čekala sam taksi 3h, do četiri ujutru a zatim je bila potraga za hotelskom sobom. Koji god hotel da sam obišla/zvala davali su isti odgovor."

Navodi kako su po celom aerodromu premoreni putnici.

"Na aerodromu i recepciji su sa svih strana umorni putnici koji ne biraju mesto za odmor. Imala sam sreću da mi recepcioner jednog hotela izađe u susret i prvu slobodnu sobu da meni uz mogućnost “early check in-a” (u 7 ujutru) i naravno da me je soba koštala duplo nego sto je cena inače."

U nekim mestima u Emiratima, kao što su Šarjan i Ajman, nema struje i vode.

Bonus video:

00:29

Poplave u Grčkoj

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.